Spil dansk aften og fællesspisning d. 4/11 kl. 18

Kategori Nyheder
Udgivet 21. oktober 2021
Billetter KØB BILLET

Spil dansk aften og fællesspisning

Dobbeltkvartetten ”De sydfynske Four Jacks og Pigerne”

Torsdag aften d. 4/11 er det muligt at hører de iørefaldende numre fra de populære Four Jacks repertoire.

Å, Marie, a vil hjem, Æselsangen og Mandaley, ikke mindst.

Det sker, når Gudbjerg forsamlingshus markerer Spil dansk dagen ved at invitere "De fire sydfynske Four Jacks og Pigerne" til et underholdende indslag til forsamlingshusets første fællesspisning efter Covid-19 lock-down.

Aftenens menu til fællesspisning, består også af en god gammel dansk klassiker: Bøf med løg, brun sovs og kartofler.

NB:
Der sælges øl, vin og vand til husets favorable priser
Husk dit eget service, det gode humør og sangstemmen :)

Kvartetten blev dannet i 2002 i forbindelse med HK’s store kulturarrangement i Svendborg. Man stod og manglede en backing-gruppe til en koncert med Stig Rossen og det lokale bigband ”Træk og Slips”, og otte sangere fra Gudme Sangkor, fire damer og fire herrer, fik denne opgave. Koncertens program bestod primært af musicalsange, deraf navnet ”Music’Alls”, som de kaldte sig indtil 2017, hvorefter de skiftede navn til ”De sydfynske Four Jacks og Pigerne”

Der har været mange spændende opgaver for gruppen. I en periode var kvartetten kor ved en række koncerter med Odense Politiorkester, bl.a. orkestrets egne julekoncerter i Odense Koncerthus og Nytårskoncerterne i Middelfart og Gudme, samt en del kirkekoncerter.

I 2008 dannede gruppens mænd ”De sydfynske Four Jacks”, inspireret af det fantastiske show ”Four Jacks - Åh, den vej til Mandalay” med Stig Rossen, Jesper Lomann, Jesper Asholt og Keld Heick. Det blev en stor succes, og da damerne under navnet ”Singsisters” (nu ”Pigerne”) har indstuderet populære sange fra ca. samme periode som Four Jacks + lidt nyere, er det blevet til mange koncerter med dette repertoire. Det er vigtigt at præcisere, at hvad enten de synger kirkeligt eller verdsligt, bliver publikum altid aktivt inddraget, da der ved alle optrædener er indlagt fællessange.

Kvartettens medlemmer er Marianne Nielsen, Marianne Aarup-Kristensen, Pia Rask, Ingeborg Ploug, Poul Erik Andersen, Arne Ploug, Jørn Juul Steen og Paul Andersen.

Akkompagnatør på klaver/orgel er Karin Vium, og lyden står Ulrik Christensen for.